Близо до Сдерот, Израел — израелски екипи за спешна помощ с

...
Близо до Сдерот, Израел — израелски екипи за спешна помощ с
Коментари Харесай

Израелският кибуц на сцената на „клането“ на Хамас, първите респонденти казват: „Покварата е натрапчива“

Близо до Сдерот, Израел — израелски екипи за незабавна помощ с дълготраен опит, вършещи мрачната работа по изваждане на тела, се повредиха в сълзи в сряда, до момента в който разказваха пред CBS News на какво са станали очевидци след бруталната терористична офанзива на Хамас против Израел. Дълбочината на ужаса, отпушен от Хамас в събота върху израелските общности покрай границата с линията Газа, към момента се обрисуваше пет дни по-късно.

След като най-сетне си върнаха контрола върху дребната земеделска общественост в кибуца Кфар Аза, израелците силите за сигурност откриха последствията от това, което съгласно боен представител може да се опише единствено като „ кръвопролитие “.

Жителите са били убивани на всички места, където въоръжените мъже от Хамас са ги намерили в кибуца, вид анклав за общ живот, неповторим за Израел, споделиха очевидци.

„ Виждаме кръв, разпръсната в домовете. Открихме тела на хора, които са били заклани “, сподели представителят на израелските отбранителни сили майор Либи Вайс. „ Покварата на това е натрапчива. “

Вайс сподели пред CBS News, че повече от един от израелските бойци, които първи са достигнали Кфар Аза, оповестяват, че са разкрили „ обезглавени деца на друга възраст, вариращи от бебета до малко по-големи деца, " дружно с възрастни, които също са били разчленени.

Йоси Ландау, началник на интервенциите за южния район Зака, израелската доброволческа гражданска организация за реагиране при изключителни обстановки, сподели на CBS News, че е видял със личните си очи деца и бебета който беше обезглавен.

" Видях доста повече, които не могат да бъдат разказани към този момент, тъй като е доста мъчно да се опише ", сподели той, говорейки за родители и деца, открити с вързани ръце и ясни признаци на изтезание.

Израел е привикнал да живее в непосредствена непосредственост до враговете си, само че последните четири дни шокираха нацията и разклатиха възприятието й за сигурност.

Йехуда Готлиб, двоен американо-израелец национал, който работи като първа помощ, беше отвън кибуца Be'eri, друга дребна фермерска общественост, до момента в който израелските сили за сигурност се биеха с екстремистите през уикенда. Видео от охранителна камера демонстрира по какъв начин въоръжени мъже нахлуват в комплекса и откриват огън по беззащитните му поданици. Израел споделя, че повече от 100 души са били убити единствено в тази общественост.

Готлиб сподели, че в никакъв случай не е виждал нещо сходно, защото си спомня, че кара в града, деликатно заобикаляйки телата, осеяни по пътя.

За мнозина - както в Израел, по този начин и в Ивицата Газа, дребната палестинска територия, ръководена от Хамас и употребена като стартова площадка за терористична офанзива - въпросът в сряда, пет дни след бруталното нахлуване, беше по какъв начин Израел ще отговори.

В сряда валяха смъртоносни въздушни удари върху блокираната линия земя за пети следващ ден, евентуално пробвайки се да смекчат защитата на Хамас преди необятно предстоящо сухопътно навлизане.

Палестинските публични лица споделиха, че ударите са умъртвили минимум 950 души към сряда сутринта, с още към 5000 ранени - множеството от които се допуска, че са дами и деца.

„ Правим каквото можем, каквото е оперативно осъществимо, с цел да се сведе до най-малко въздействието върху цивилните в линията Газа “, сподели Вайс от IDF пред CBS News. „ Те не са нашите цели. “

„ Загубата на живот тук е трагична “, сподели тя, само че добави, че Израел „ би трябвало да се увери, че Хамас не може да стартира кланета и да избие цивилни, както направи през миналия уикенд. Това е просто действителност, с която не можем да живеем повече. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР